Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Bakanlık, Ayvalık'a gemi yapım atölyesi hazırlıyor

Bakanlık, Ayvalık

Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi'ne Milli Eğitim Bakanlığından 8 milyon 750 bin lira ödenek aktarılıyor.

Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi’ne Milli Eğitim Bakanlığından 8 milyon 750 bin lira ödenek aktarılıyor.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu yaptığı açıklamada, “Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız Türkiye’nin ilke ve tek Denizcilik Mesleki ve Teknik lisesinin uygulamalı derslerinin daha verimli bir şekilde yapılabilmesi için gemi yapım atölyesini kuruyoruz” dedi.
Milli Eğitim Bakanı ile yapılan görüşmeler sonucunda okul bünyesinde 1 gemi yapım atölyesi, 200 öğrencili yatılı pansiyon ve kapalıspor salonu yapacaklarını bildiren Aydınlıoğlu, “Bununla ilgili olarak ödenek 2015 bütçesinde ayrıldı. Hayırsever tarafından yaptırılan okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkılarıyla bir eğitim kampusu haline dönüşecek ve buradan mezun olan öğrencilerimiz gerek teorik gerekse uygulamalı derslerini en iyi şekilde almış olacak ve gemi imalathanelerinde kalifiye yetişmiş birer eleman olacaklar. En kısa zamanda yapımına başlanacak olan atölye ve tesislerin Ayvalığa, öğrencilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.” diye konuştu.



  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli